Direkt till innehållet
Ljusnarsbergs kommun
Ljusnarsbergs kommun

På bilden: Elliot Persson Lundberg, Robin Nyvall, Arya Murad och Catrin Lundberg.

Lyckad framtidsdag på Kyrkbacksskolan

I går torsdag 27 november arrangerades en framtidsdag för elever i årskurs 5-9 på Kyrkbacksskolan. Eleverna fick bland annat träffa utställare och lyssna på föreläsningar.

Vad vill du bli när du blir stor? Det är en fråga som många barn och ungdomar får höra. Men det är inte alltid lätt att veta vad man vill göra eller vad som finns för alternativ. Därför arrangerade Kyrkbacksskolan en framtidsdag för eleverna i årskurs 5-9. Eleverna fick under dagen möta olika företag, organisationer och utbildningsanordnare som visade upp sina verksamheter och yrken på en företags- och yrkesmässa i Ljusnarshallen med sammanlagt 29 utställare.

Framtidsdagen var en chans för eleverna att få inspiration, information och motivation inför sina framtida val. De fick också höra spännande föreläsningar om hur de kan utveckla sin nyfikenhet, sitt ansvarstagande och sin framtidstro.

Några av eleverna spelade in en podd som kallas Framtidspodden, där de diskuterade sina tankar och drömmar om framtiden. En annan elevgrupp dokumenterade dagen i form av dokumentärfilm. Lyssna på Framtidspodden framtidsdagen - YouTube Länk till annan webbplats.

Det var ett lyckat evenemang som gav eleverna en inblick i den stora bredden av möjligheter som finns för dem. Det var också ett sätt att visa att framtiden är något som de kan påverka och forma själv, genom att göra medvetna val och följa sina intressen.

Vi vill också tacka alla som var med och bidrog till denna lyckade dag.

Senast uppdaterad

Prenumerera på nyheter från Ljusnarsbergs kommun

När du anger din e-postadress nedan och trycker på "OK" godkänner du att Ljusnarsbergs kommun genom leverantören Sitevision sparar din e-postadress i sitt register över e-postadresser dit nyheter från Ljusnarsbergs kommun skickas.

Hantera prenumeration

Ljusnarsbergs kommun

Ljusnarsbergs kommun
Gruvstugutorget
714 80 Kopparberg