Direkt till innehållet
Ljusnarsbergs kommun
Ljusnarsbergs kommun

Kyrkbacksskolan får besök av Kapell Malén och Sara Sporre.

I veckan får elever i åk 5 och 6 på Kyrkbacksskolan besök av Kapell Malén och Sara Sporre som gör skolföreställningar med delar ur programmet ”Ett år på Hinsan”.

Föreställning är projekt inom Skapande skola och ska ge eleverna möjlighet och inspiration till eget skrivande inom ämnet svenska. Att utveckla språket ur ett lokalhistoriskt perspektiv.

Ett år på Hinsan är en fiktiv historia som utspelar sig på Hinsebergs herrgård utanför Frövi. Spännande saker hände i Bergslagen och världen år 1909.

Föreställningen baseras på det material som hittades i det kulturhistoriska arkivet en gammal handskriven notbok från Hinsebergs herrgård vid renoveringen av Lindebergs bibliotek 2022. Materialet blev starten på ett spännande samarbete mellan trion Kapell Malén och Sara Sporre, kultursekreterare och museipedagog i Lindesberg. Kapell Malén är trion från Bergslagen som skapat sitt eget musikaliska universum.

Vill du också se föreställningen?

På söndag 11 februari spelas ”Ett år på Hinsan” för allmänheten i Ljusnarsbergs kyrka kl. 16.00. Fri entré och fika serveras i pausen.

Senast uppdaterad

Prenumerera på nyheter från Ljusnarsbergs kommun

När du anger din e-postadress nedan och trycker på "OK" godkänner du att Ljusnarsbergs kommun genom leverantören Sitevision sparar din e-postadress i sitt register över e-postadresser dit nyheter från Ljusnarsbergs kommun skickas.

Hantera prenumeration

Ljusnarsbergs kommun

Ljusnarsbergs kommun
Gruvstugutorget
714 80 Kopparberg