Direkt till innehållet
Ljusnarsbergs kommun
Ljusnarsbergs kommun
Tre personer står i ett rum med turkosa väggar 

På bilden från vänster Ewa-Leena Johansson, Pat Johansson och Mikael Haapala.

Företagsbesök på Kopparbergs Fotklinik

Ewa-Leena Johansson, kommunstyrelsens ordförande, Mikael Haapala, näringslivschef och Berit Westergren, kommunchef gör med jämna mellanrum företagsbesök. Denna gång gick besöket till Kopparbergs Fotklinik.

Vid detta företagsbesök möttes vi av Pat Johansson, som med ett vänligt leende hälsade oss välkomna till Kopparbergs Fotklinik. Pat startade sin enskilda firma i februari i år och i somras flyttade hon in i nya lokaler på Konstmästargatan. Vi möttes av en ljus lokal där vi kände av att det var ordning och reda, noggrann hygien och en professionell fotbehandlare som startat en ny verksamhet i vår kommun. Pat har utbildat sig i Stockholm under 6 månader innan hon började behandla.

Pat berättar för oss att hon håller på att jobba upp sin kundkrets som består mest av personer från Kopparberg men även utanför till exempel från Ludvika. Det lyser i ögonen på Pat när hon berättar att de flesta kunder bokar nya tider vilket betyder att de är nöjda med sin fotbehandling.

Pat utför något som heter ”Medicinsk fotvård”. Vad är då skillnaden mellan ”vanlig” fotvård och den ”medicinska”?

Vanlig fotvård är vård av fötterna, till exempel fila förhårdnader, klippa naglar och smörja med mjukgörande salva. Medicinsk fotvård är en sjukvårdande behandling som syftar till att förebygga komplikationer som är orsakade av underliggande sjukdomstillstånd som kan påverka fotens nerver, kärl, hud eller mjukdelar.

Vi frågar vad som är roligast med jobbet och svaret kommer snabbt -”roligt att se fötter som har olika behov”. Efter 10 år med jobb inom äldreomsorgen såg Pat att det var många som hade behov av hjälp med sina fötter så på den vägen kom hon fram till att gå utbildningen och starta eget. Kunderna består av ungefär lika många män som kvinnor.

Tack för att du tog emot oss till ett trevligt besök där vi fick lära oss lite mer om fotvård och olika behandlingar. En intressant behandling måste ändå vara ”Spa-behandling för fötterna”, det känns som en härlig upplevelse för trötta fötter. Det är enkelt att boka till via ”Boka direkt” på nätet och det är en fördel både för behandlare och kund.

Lycka till med ditt företag!

Ewa-Leena Johansson, kommunstyrelsens ordförande

Mikael Haapala, näringslivschef

Berit Westergren, kommunchef

Senast uppdaterad

Prenumerera på nyheter från Ljusnarsbergs kommun

När du anger din e-postadress nedan och trycker på "OK" godkänner du att Ljusnarsbergs kommun genom leverantören Sitevision sparar din e-postadress i sitt register över e-postadresser dit nyheter från Ljusnarsbergs kommun skickas.

Hantera prenumeration

Ljusnarsbergs kommun

Ljusnarsbergs kommun
Gruvstugutorget
714 80 Kopparberg