Direkt till innehållet
Ljusnarsbergs kommun
Ljusnarsbergs kommun

På bilden Mikael Pulkkinen, Johan Fredriksson och Ewa-Leena Johansson.

Företagsbesök på Ahlstrom Ställdalen AB

Nya kommunchefen Mikael Pulkkinens första företagsbesök blev på Ahlstrom.

Vi togs emot av delar av ledningsgruppen, Elin Olofsson HR chef, Susanne Wickström ansvarig för säkerhet och hälsa samt Johan Fredriksson Produktionschef.

Fabriken i Ställdalen med anor långt tillbaka i tiden är idag en del av Ahlstrom som har 38 fabriker i 13 olika länder med huvudkontor i Finland.

Fabriken i Ställdalen producerar 13500 ton fibertyg som används till en rad olika produkter, till exempel wipes, innertak i bilar, blomkrukor, trä faner, batteripapper mm. Produkterna tillverkas i två olika pappersmaskiner med skiftgång. Vi får en guidad tur i fabriken av Johan Fredriksson och får bland annat se tillverkningsprocessen där insatsvaran pappersmassa löses upp i 10000 liter vatten per kilo producerat fibertyg.

Företaget har god orderingång men det finns kapacitet att öka produktionen i befintliga maskiner.

Produktutveckling och vidareutveckling av befintliga produkter är en kontinuerlig process där hållbarhetsaspekten står högt i fokus. Även säkerhetsarbetet är viktigt på företaget, det vittnar de skyltar som sitter runt om i fabriken om att ta två minuter och tänka till innan.

Idag är det 150 anställda på fabriken, de flesta som jobbar på fabriken bor inom en fyra mils radie. På tjänstemannasidan är företaget beroende av tågförbindelserna för att kunna rekrytera specialistkompetens.

Vi tackar för ett intressant och trevligt företagsbesök

Mikael Pulkkinen, kommunchef

Ewa-Leena Johansson, kommunstyrelsens ordförande

Mikael Haapala, näringslivschef

Senast uppdaterad

Prenumerera på nyheter från Ljusnarsbergs kommun

När du anger din e-postadress nedan och trycker på "OK" godkänner du att Ljusnarsbergs kommun genom leverantören Sitevision sparar din e-postadress i sitt register över e-postadresser dit nyheter från Ljusnarsbergs kommun skickas.

Hantera prenumeration

Ljusnarsbergs kommun

Ljusnarsbergs kommun
Gruvstugutorget
714 80 Kopparberg