Direkt till innehållet
Ljusnarsbergs kommun
Ljusnarsbergs kommun

Öppna förskolan - Fröet

Fröet är en samverkan mellan Ljusnarsbergs kommun, Region Örebro län och Ljusnarsbergs församling. Vi vill tillsammans ge er möjlighet till en mötesplats och främja att ni växer i föräldraskapet.

Föräldrar och barn ska här kunna umgås, knyta kontakter samt få information, kunskap och stöd på ett lättillgängligt sätt. Föräldrar och barn får möjlighet att leka, sjunga och pyssla tillsammans.

Folder Öppna förskolan - Fröet vår 2022 Pdf, 142 kB, öppnas i nytt fönster.


Fröet erbjuder öppen förskola

Varje onsdag, 16 februari - 8 juni 2022
Kl. 9.00-12.00 på församlingshemmet
Adress Länk till annan webbplats.: Laxbrogatan 17, Kopparberg

Stängt onsdag 2 mars, på grund av sjukdom.

 

Vad är öppna förskolan?

Öppna förskolan är en mötesplats för föräldrar (eller andra vuxna) med barn 0–5 år Här har du möjlighet att leka och umgås med ditt/dina barn tillsammans med andra föräldrar och deras barn. Här finns också möjlighet till, råd, vägledning och information inom olika områden. Öppna förskolans grundar sig på barnens och föräldrarnas behov och önskemål samt lokala förhållanden. Därför vill vi gärna att ni föräldrar tillsammans med era barn kommer med tips och idéer om aktiviteter som vi kan göra och information inom olika områden som ni vill ta del av. Vi vill att besökarna tillsammans med oss utformar verksamheten.


Verksamheter som regelbundet besöker öppna förskolan:

Barnhälsovård (BVC)
Vi följer barnens hälsa och tillväxt och erbjuder rådgivning och stöd.
Kontakt: 0580–88721
Vårdcentralen för sjuka barn 0580–88702

Barnmorskemottagning (MVC)
Vi erbjuder besök under graviditet, preventivmedelsrådgivning och gynekologisk cellprovtagning.
Kontakt: 0580–88717

Socialtjänst – Förebyggande och stöd
Vi erbjuder föräldrar stöd och rådgivning i frågor som rör barn, ungdomar och familj.
Kontakt: 0580–80576

Förskola
Kontakt: 0580–80416


Temaveckor

Under vissa veckor erbjuds ni riktade aktiviteter. Här är det öppet för att ställa frågor, diskutera, få tips och idéer som kan underlätta för er i vardagen. De andra veckorna välkomnar pedagogerna från Ljusnarsbergs församling er och erbjuder bland annat sångstunder och pyssel.

Onsdag 16 februari, kl. 9.00-12.00
Välkomna
Professioner från de olika verksamheterna finns tillgängliga för frågor, funderingar och diskussioner utifrån era behov.

Onsdag 2 mars, kl. 9.00-12.00
God sömn, kost och rörelse
Skolsköterska Simone kommer och beskriver betydelsen av god sömn, kost och rörelse för barn. Få tips och idéer hur ni som föräldrar kan bidra till detta.

Onsdag 16 mars, kl. 9.00-12.00
Sagostund
Monique från biblioteket kommer och gör sagan till lek för att ta in läsförståelse i barnens värld.

Onsdag 6 april, kl. 9.00-12.00
Spädbarnsmassage
Mona från BVC kommer och berättar om fördelarna med spädbarnsmassage samt visar praktiskt hur man utför detta.

Onsdag 13 april, kl. 9.00-12.00
Familjesamverkansteamet

FamSam – Familjesamverkansteamet kommer och berättar om deras arbete. Teamets uppgift är att vid behov vara samverkansstöd i ärenden kring familjer med behov av flera olika stödinsatser.

Onsdag 11 maj, kl. 9.00-12.00
Besök av områdespolisen
Komma och träffa områdespoliserna som berättar om deras arbete för ett tryggare samhälle. Hur kan kommuninvånare samverka med polisen? Vad kan detta leda till? Frågor och funderingar mottages med öppna armar. OBS! Detta besök kan ställas in beroende på polisens arbetsprioriteringar för dagen.

Onsdag 25 maj, kl. 9.00-12.00
Promenad till Biblioteket
Vi tar en gemensam promenad till Biblioteket för att utforska vad verksamheten har att erbjuda. Vi lyssnar på en saga och äter frukt tillsammans. Vi utgår från Fröet vid Församlingshemmet kl. 9.30.

Onsdag 8 juni, kl. 9.00-12.00
Sommarkalas med tipspromenad längst Rydbergdal
Vi avslutar terminen med en gemensam promenad i en fin natur tillsammans där ni erbjuds att delta i en tipspromenad. Vid ”målet” bjuds ni på en enklare picknick där olika samtalsämnen välkomnas. Vi utgår från Fröet vid Församlingshemmet kl. 9.30.


Övriga aktiviteter

Under dessa aktiviteter har ni möjlighet att få information inom relevanta områden, följa med på utflykter och bjudas in till äventyr. En mötesplats som är öppen för frågor och diskussioner.

3 mars kl. 11.00. Min lilla stora kärlek - sånger för de allra minsta

Välkomna till biblioteket för att lyssna på Maria Brengesjö med levande orkester som sjunger sånger från skivan Min lilla stora kärlek. Du får möjlighet att ta del av sånger som du kan sjunga för ditt barn för att ge trygghet, väcka nyfikenhet och inspirera till dans, lek och närhet. Rekommenderad ålder på barnen är 0–2 år.

10 mars kl. 17.30-18.30 HLR - Hjärt- och lungräddning barn/spädbarn

Carina Romlin kommer till församlingshemmet i Kopparberg för att beskriva, visa och gå igenom HLR och Luftvägsstopp på barn/spädbarn. Ni bjuds på lättare fika under aktiviteten.

5 maj kl. 9.30-ca 12.00. Studiebesök vid bondgården i Svepartorp

Välkomna att följa med på ett besök till Fredrik Hedborg som visar upp sin bondgård. Ni får möjlighet att träffa kossorna, deras kalvar, fika tillsammans och njuta av miljön.

Ni ansvarar själva för transporten till och från aktiviteten ca 28 km tur och retur, vi åker gemensamt från Fröet vid Församlingshemmet kl. 9.30.

Senast uppdaterad

Kontakt

Samordnare Barn & Unga
Sofia Bergman
sofia.bergman@ljusnarsberg.se
070-422 89 76

Ljusnarsbergs Församling
Annika Helin 0580-66 12 13
Doris Sundqvist 0580-66 12 11

Ljusnarsbergs kommun

Ljusnarsbergs kommun
Gruvstugutorget
714 80 Kopparberg


Telefon: 0580-805 00
E-post:
kommun@ljusnarsberg.se