Direkt till innehållet
Ljusnarsbergs kommun
Ljusnarsbergs kommun

Koppargården

Anpassade lägenheter

Koppargården har 41 lägenheter med egna kontrakt. Lägenheterna är fördelade på fyra boendeenheter, Diamanten, Kristallen, Rubinen och Opalen.

Lägenheterna är handikappanpassade enrumslägenheter med pentry och egen dusch/WC.

Två av lägenheterna har dessutom möjlighet att utökas till en dubblett, som innebär att ett litet extra rum kompletteras till lägenheten. 

Enheten har hemtrevliga och välkomnande gemensamhetsutrymmen.

Övrigt:

  • Samtliga lägenhetsdörrar är försedda med hotellås som gör att dörren alltid är olåst inifrån lägenheten. För att komma in i lägenheten har den boende och personal en "tagg" till låset.
  • Lägenheterna är utrustade med bredbandsuttag för tv och telefon samt trygghetslarm och automatiskt brandlarm med sprinklersystem.
  • Takplafonder med dimmer finns i samtliga lägenheter.
  • Mörkläggningsgardiner finns i alla lägenheter med burspråk.
  • Centraldammsugare finns till varje lägenhet.

Demensboende

En av enheterna på Koppargården, Rubinen, är ett demensboende med nio lägenheter. Här erbjuds dementa särskilda insatser och specialkompetens under den del av sjukdomstiden som denna vård behövs.

Verksamhetsidé och mål

Koppargården är ett vård- och omsorgsboende med tillgång till personal dygnet runt. Omsorg och vård ges utifrån den enskildes behov. Vi eftersträvar ett öppet och välkomnade klimat med ett gott bemötande och trivsam atmosfär för alla. Verksamheten känntecknas av kunnig och vänlig personal som skapar en bra dag och natt för de boende och där anhöriga känner sig viktiga och välkomna.

Mål:

"Bra boende där jag vill bo när jag blir gammal. Boendet präglas av ett gott bemötande där hänsyn tas till mina vanor och intressen. Jag känner mig trygg och delaktig."

Läkarvård

Vi har regelbunden kontakt med läkare och kan beställa tid för hembesök. Till detta erbjuder vi också munhälsobedömning.

Aktiviteter

Vi arbetar tillsammans med anhöriga och frivilligorganisationer för att tillsammans utveckla det sociala innehållet. Vi har ett månadsprogram för aktiviteter.

Måltider

Frukost och mellanmål lagas i respektive kök på Koppargården. Treskillingens restaurang levererar varm lunch alla dagar och varm middag fem dagar i veckan. Lördag och söndag värms middagsmaten på Koppargården.

Genom god kontakt med restaurangkökets personal kan vi påverka måltidernas innehåll och utformning och därmed höja kvaliteten på den mat vi serverar.

Kontaktperson

Alla som bor på Koppargården har en i personalgruppen utsedd kontaktperson som ger stöd och hjälp till den boende. Tillsammans gör vi en genomförandeplan med den boende och anhöriga för att kunna tillgodose behov och önskemål.

Boråd/Anhörigråd

Ett lokalt forum finns för information och dialog om verksamhetens innehåll och utveckling i syfte att stärka delaktighet och inflytande. Deltagare är representanter för boende eller närstående, enhetschef, representanter från personalen, kostenheten samt kontaktpolitiker från kommunstyrelsens sociala utskott.

Kontakta Koppargården

Koppargården
Bergmästaregatan 17
714 31 Kopparberg

Diamanten Telefon
0580-804 40

Kristallen Telefon
0580-804 41

Rubinen Telefon
0580-804 42

Opalen Telefon
0580-804 43

Sjuksköterska
0580-804 51

Senast uppdaterad

Ljusnarsbergs kommun

Ljusnarsbergs kommun
Gruvstugutorget
714 80 Kopparberg