Direkt till innehållet
Ljusnarsbergs kommun
Ljusnarsbergs kommun

Alkohol- och drogmottagning, Beroendecentrum

Kontakta oss för hjälp

Känner du att alkohol eller droger har blivit ett bekymmer för dig eller någon anhörig? Här kan du få stöd och rådgivning. För att komma tillrätta med dina problem med alkohol och/eller droger finns olika möjligheter att få hjälp i Ljusnarsbergs kommun.

Inom individ- och familjeomsorgen finns öppenvårdsverksamhet som du kan vända dig till. Personalen har tystnadsplikt.

Självhjälp på internet

Nu kan du som vill minska ditt drickande eller känner oro för någon som dricker för mycket få hjälp på Internet. Tjänsten Alkoholhjälpen Länk till annan webbplats. är ett webbaserat program som är gratis och som låter användaren vara helt anonym.

Programmet bygger på moderna terapimetoder och har tagits fram av den statliga Alkoholkommittén. Alkoholhjälpen är öppen för alla som vill ändra sina alkoholvanor eller som behöver stöd när en vän eller anhörig dricker för mycket.

Beroendecentrum

Beroendecentrum i Örebro hjälper dig som har ett missbruk eller beroende av alkohol eller droger och som samtidigt mår psykiskt dåligt.

De tar emot personer från 16 år och uppåt. Till beroendecentrum kommer du antingen genom remiss eller genom att du kontaktar dem direkt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Senast uppdaterad

Kontakt

Socialsekreterare vuxenenheten
0580-805 81
0580-805 87

Ljusnarsbergs kommun

Ljusnarsbergs kommun
Gruvstugutorget
714 80 Kopparberg