Direkt till innehållet
Ljusnarsbergs kommun
Ljusnarsbergs kommun

Kontaktperson

Vad är en kontaktperson?

En kontaktperson kan vara till stor hjälp för dig som på grund av funktionsnedsättning har ett begränsat umgänge eller svårt med sociala kontakter.

En kontaktperson fungerar som en medmänniska som kan underlätta för dig som är funktionshindrad att leva ett mer självständigt liv. Med din kontaktperson kan du prata i telefon någon gång i veckan, ta en fika, gå på bio eller annat som intresserar dig.

Hur ansöker jag om att få kontaktperson?

Du ansöker om kontaktperson hos kommunens LSS-handläggare. Om du beviljas kontaktperson får du alltid träffa personen som är tilltänkt uppdraget för en första träff. Därefter bestämmer ni er om ni vill fortsätta att träffas.

När ni bestämt er skrivs ett avtal mellan dig och kontaktpersonen där det framgår hur ofta ni ska träffas och vilka aktiviteter ni ska göra tillsammans.

Att ha kontaktperson kostar dig ingenting. Däremot får du själv betala dina kostnader i samband med olika aktiviteter, exempelvis cafébesök, biobiljetter och dylikt.

Hur ansöker jag om att bli kontaktperson?

Du ansöker om att bli kontaktperson hos kommunens LSS-samordnare.

Att vara kontaktperson innebär att du vill vara ett stöd för en annan människa och att du har ett engagemang och intresse av att dela din fritid med en människa i en annan situation. Ni planerar era aktiviteter tillsammans, utgår från era intressen och eventuella begränsningar.

Vanligtvis träffas man ett par gånger i månaden och har telefonkontakt däremellan. För uppdraget utgår arvode som bestämt utifrån uppdragets art och hur ofta ni träffas.


Vill du bli kontaktperson

Senast uppdaterad

Kontakt

LSS-handläggare barn
Carina Benjaminsson
carina.benjaminsson@ljusnarsberg.se
0580-806 91

LSS-handläggare vuxna
Carina Gyllstrand
carina.gyllstrand@ljusnarsberg.se
0580-806 34 (telefontid: vardagar 08.30-09.30)

Carina Benjaminsson
carina.benjaminsson@ljusnarsberg.se
0580-806 91 (telefontid: vardagar 08.30-09.30)

Ljusnarsbergs kommun

Ljusnarsbergs kommun
Gruvstugutorget
714 80 Kopparberg