Ljusnarsbergs kommun
Ljusnarsbergs kommun

Upplyftande möten och besök

Mycket tid har lagts på att få ordning på min dator som har krånglat vilket har gjort att jag fått vara effektiv på andra sätt genom att initiera till olika möten och träffa aktörer inom kommunen och inom civila samhället.

Det är enormt givande och intressant att se vad som görs och inventera kring vilka behov som finns för ökad integration i kommunen. Jag har besökt svenskaundervisning i kommunens regi och den svenskaundervisning som föreningen Kopparberg utan gränser driver på Mariehill. Jag har besökt Svenska Kyrkans fredagsverksamhet ”Jasmin” och knöt nya kontakter med några drivna tjejer och killar från Syrien.

Jag har haft en del möten, exempelvis pratat med föreningsansvarig angående möjligheterna till integrationsarbete via idrottsföreningarna, pratat med integrationssekreteraren om hans arbetsuppgifter och hur vi kan samverka, träffat representanter från ABF och Junis och bokat in verksamhetsbesök hos dem båda nästa vecka vilket ska bli väldigt intressant.

Jag har tittat på de olika initiativ som har varit framgångsrika på andra ställen i Sverige och hur de skulle kunna implementeras i Ljusnarsberg. Det kommer att presenteras några initiativ som vi kommer att köra i Ljusnarsberg både riktat till skolan och till allmänheten och det ska bli väldigt spännande att se hur de fungerar i en mindre kommun. Jag har också träffat Ali som kommer att praktisera lite i projektet och det kommer att bli riktigt bra med hans erfarenhet och expertis.

Sakta men säkert börjar en bild formas av vad som görs i kommunen och det är mycket härlig verksamhet som pågår vilket känns jättebra! Mitt nätverk börjar ta form och jag hoppas att vi kommer att kunna göra en gemensam kraftsamling för att tillsammans stärka upp integrationsarbetet i kommunen. Jag ser fram emot fortsättningen!

Senast uppdaterad 2016-03-19

Prenumerera på nyheter från Ljusnarsbergs kommun

När du anger din e-postadress nedan och trycker på "OK" godkänner du att Ljusnarsbergs kommun genom leverantören Sitevision sparar din e-postadress i sitt register över e-postadresser dit nyheter från Ljusnarsbergs kommun skickas.

Ljusnarsbergs kommun

Ljusnarsbergs kommun
Gruvstugutorget 714 80 Kopparberg

Fax: 0580-71830

E-post: kommun@ljusnarsberg.se

Öppettider reception

(Telefon: 0580-805 10)

Måndag-fredag

Kl. 08.00-16.00
(lunchstängt mellan kl. 12.00-13-00)

Öppettider Polisen

Tisdagar kl. 09.00-15.00

Öppettider växel

(Telefon: 0580-805 00)

Måndag-torsdag
Kl. 08.00-16.30,
Fredag
08.00-16.00
Lunchstängt
12.00-13.00
Klämdag
10.00-12.00
Dag före helgdag
8.00-12.00