Ljusnarsbergs kommun
Ljusnarsbergs kommun

Upplevelsevandring!

Så på tisdagen efter långhelg kom den stora dagen då vi skulle debutera med upplevelsevandringen för eleverna i årskurs 7.

Stressiga förberedelser minuterna innan men när vi körde igång med den första gruppen så kändes det bra. Intensiv dag med fyra vandringar efter varandra och sen till kontoret och fixa med praktiska saker gällande sommarlovsprogrammet, möte med en arbetssökande och sedan möte med styrgruppen för fritidsguideprojektet.

Onsdagen började med upplevelsevandring för 9:an och på den andra vandringen kom radion och efter den sista vandringen var det telefonmöte med ICA angående sommarfestivalen och så möte kring fritidsguideprojektet. På kvällen var det upplevelsevandring för allmänheten och sen middag med alla skådespelarna.

På torsdagen genomförde vi de sista upplevelsevandringarna med årskurs 8. Det var helt fantastiska vandringar där skådespelarna verkligen gick in i sina roller och gärna ville dela med sig av sina upplevelser. Eleverna blev märkbart tagna och ställde många och bra frågor till skådespelarna. Fastän det var intensivt så var det jättebra dagar. Svårt att lyssna på alla hemska berättelser men givande att se hur eleverna började tänka till. På torsdagseftermiddagen deltog jag och Ahmad i möte med arbetslaget 3-5 på Kyrkbacksskolan för att prata kring mer strukturerade rastaktiviteter.

På fredagen hade jag möte med Åsa och Tomas angående utvärdering av projekt Norrsken och på eftermiddagen hade jag möte med Leif som arbetar på perrongen i Örebro för att gå igenom jämställdhetsmaterialet. På söndagen åkte jag upp till Kopparberg igen för att ordna med HLR-utbildning för simledare och språkstödjare som ska vara med på simskolan i sommar. Det var 12 killar som fick lära sig HLR så det känns bra inför sommaren. Efter utbildningen hade jag bjudit alla som deltog som skådespelare på upplevelsevandringen till en avslutningsfest för att fira deras goda insatser under veckan. Det blev mat, musik, dans och utdelning av intyg. Hemma igen blev det färdigställande av workshop för 7:an, 8:an och 9:an.

 

Senast uppdaterad 2017-05-15

Prenumerera på nyheter från Ljusnarsbergs kommun

När du anger din e-postadress nedan och trycker på "OK" godkänner du att Ljusnarsbergs kommun genom leverantören Sitevision sparar din e-postadress i sitt register över e-postadresser dit nyheter från Ljusnarsbergs kommun skickas.

Ljusnarsbergs kommun

Ljusnarsbergs kommun
Gruvstugutorget 714 80 Kopparberg

Fax: 0580-71830

E-post: kommun@ljusnarsberg.se

Öppettider reception

(Telefon: 0580-805 10)

Måndag-fredag

Kl. 08.00-16.00
(lunchstängt mellan kl. 12.00-13-00)

Öppettider Polisen

Tisdagar kl. 09.00-15.00

Öppettider växel

(Telefon: 0580-805 00)

Måndag-torsdag
Kl. 08.00-16.30,
Fredag
08.00-16.00
Lunchstängt
12.00-13.00
Klämdag
10.00-12.00
Dag före helgdag
8.00-12.00