Ljusnarsbergs kommun
Ljusnarsbergs kommun

Trygghetskonferens och integrationsdag

Det blir nu två veckors uppdatering på projekt Norrsken och det är mycket som har hänt!

Jag hade Åsa Viggeborn på besök under måndagen, Åsa är anställd som integrationskoordinator i Lindesberg i Projekt Norrsken och började en månad efter mig. Hon ville veta mer om vad jag har gjort och hur vi kan samarbeta, roligt att ha någon att dela erfarenheter med. På tisdagen hade jag ordnat så Kristina Dybeck från Bergslagsspelen kunde informera klassen på lärcentrum om de möjligheter till studiecirklar som finns under våren och sommaren. Det var ett stort intresse bland deltagarna och några var iväg till Lindesberg på kurs samma kväll.

Jag hade möte med Eva Mäkelä på AF som har hand om de i etableringen som bor i Ljusnarsbergs kommun och det var bra att få mer information om hennes arbete. Det blev sen en sen dag med tåg till Arlanda och sedan flyg på morgonen till Luleå för att delta på Trygghetskonferensen som hade tema migration, integration och utanförskap. Inspirerande kunskapsinhämtning i två dagar med föreläsningar kring polisens arbete, Migrationsverket och aktörer från civila samhället. Fredagen tillbaka i Kopparberg innehöll videokonferens tillsammans med Linnea från folkhälsoteamet och SKL angående vårt deltagande i SKL:s nätverk för komplexa samhällsfrågor där Ljusnarsbergs kommun deltar med temat integration. På eftermiddagen hade jag besök av ÖLIF och det var ett energigivande möte med fokus på idrotten som arena för integration.

Veckan efter ägnades främst åt förberedelser inför framtidsdagen 2016 – Tillsammans för Ljusnarsberg-Tema Integration, samt ett möte med Mikael Wiström som håller på att göra en film om Ljusnarsberg och ett video-möte med en entreprenör som utvecklar en app för att hjälpa nyanlända att söka jobb på egen hand. Veckan avslutades med genomförandet av integrationsdagen vilket blev en lyckad dag med närmare 60 deltagare som fick lyssna till Migrationsverket, Arbetsförmedlingen och kommunens information med målet att få en samsyn och samverkan kring integrationsarbetet i kommunen. Det var många som knöt nya kontakter och det blev tydligt att det redan görs en hel del i kommunen av civila samhället men också att det finns behov av fler aktiviteter. Det viktiga är inte att göra samma saker utan att göra saker tillsammans! Det går att läsa mer om dagen här: http://www.kopparbergarn.se/framtidsdag-i-kopparberg/länk till annan webbplats


Senast uppdaterad 2016-04-25

Prenumerera på nyheter från Ljusnarsbergs kommun

När du anger din e-postadress nedan och trycker på "OK" godkänner du att Ljusnarsbergs kommun genom leverantören Sitevision sparar din e-postadress i sitt register över e-postadresser dit nyheter från Ljusnarsbergs kommun skickas.

Ljusnarsbergs kommun

Ljusnarsbergs kommun
Gruvstugutorget 714 80 Kopparberg

Fax: 0580-71830

E-post: kommun@ljusnarsberg.se

Öppettider reception

(Telefon: 0580-805 10)

Måndag-fredag

Kl. 08.00-16.00
(lunchstängt mellan kl. 12.00-13-00)

Öppettider Polisen

Tisdagar kl. 09.00-15.00

Öppettider växel

(Telefon: 0580-805 00)

Måndag-torsdag
Kl. 08.00-16.30,
Fredag
08.00-16.00
Lunchstängt
12.00-13.00
Klämdag
10.00-12.00
Dag före helgdag
8.00-12.00