Ljusnarsbergs kommun
Ljusnarsbergs kommun

Tillbaka igen

Så efter semestern var jag sjuk i fyra dagar, därför blev det ingen uppdatering här förra veckan.

Hela den här veckan var ÖLIF/SISU i Ljusnarsberg med en insats som de kallade ”Boosta Ljusnarsberg”. Jag har samverkat i denna insats med att förmedla information om aktiviteter och jag deltog också på flera av aktiviteterna, roligt när det händer bra saker i kommunen! På måndagen var det kommundialog om föräldrastöd som jag deltog på, dels för jag ansvarade för föräldrastödet i min tidigare tjänst men även för jag vill se hur vi skulle kunna utveckla föräldrastödet när det gäller asylsökande och nyanlända. Roligt att höra att det redan nu deltar både etablerade svenskar och nysvenskar på Familjecentralen och att det ska genomföras en COPE-utbildning till nyanlända föräldrar med språkstödjare. Det saknas dock någon som kan vara samordnare för föräldrastödet och eftersom jag redan lagt upp ett arbete som jag skulle kunna fortsätta med så har jag funderat på om jag skulle ta den rollen när jag ändå ska arbeta mer med nyanlända och föräldrastöd, vi får se hur det blir.

Efter det var jag på kort möte med Ewa-Leena och Anders Andersson om hur vi ska fira de som blivit svenska medborgare i kommunen. Firande i samband med nationaldagen känns ju både passande och praktiskt. På kvällen deltog jag i föreningsträff som ÖLIF och SISU anordnade, tyvärr var det bara två föreningar som deltog och jag var tvungen att åka innan mötet var slut. Deltog på möte med Kopparbergs bollklubb på onsdagen vilket kändes väldigt bra och konstruktivt. På kvällen var jag med på föreläsning Integration och jämställdhet vilket var intressant att diskutera kring.

Torsdagen och halva fredagen var jag i Örebro på integrationskonferensen Open Up! Var väldigt intressanta och inspirerande föreläsare och möjlighet till att knyta kontakter. Veckan avslutades med möte på Länsstyrelsen via länk till Kopparberg med Folkhälsogrupp Norr där speciellt fokus var på Ljusnarsberg. I övrigt har jag försökt få till Fritidsguide-projektet med papper med mera och har även påbörjat förslag till handlingsplan för integration. Förberett inför möte med partnerskap för sociala innovationer och sorterat och svarat på mail efter min frånvaro.


Senast uppdaterad 2016-11-14

Prenumerera på nyheter från Ljusnarsbergs kommun

När du anger din e-postadress nedan och trycker på "OK" godkänner du att Ljusnarsbergs kommun genom leverantören Sitevision sparar din e-postadress i sitt register över e-postadresser dit nyheter från Ljusnarsbergs kommun skickas.

Ljusnarsbergs kommun

Ljusnarsbergs kommun
Gruvstugutorget 714 80 Kopparberg

Fax: 0580-71830

E-post: kommun@ljusnarsberg.se

Öppettider reception

(Telefon: 0580-805 10)

Måndag-fredag

Kl. 08.00-16.00
(lunchstängt mellan kl. 12.00-13-00)

Öppettider Polisen

Tisdagar kl. 09.00-15.00

Öppettider växel

(Telefon: 0580-805 00)

Måndag-torsdag
Kl. 08.00-16.30,
Fredag
08.00-16.00
Lunchstängt
12.00-13.00
Klämdag
10.00-12.00
Dag före helgdag
8.00-12.00