Ljusnarsbergs kommun
Ljusnarsbergs kommun

Tillbaka igen!

Tillbaka till bloggen efter några veckors frånvaro, dels på grund av semester, föräldraledighet och sjukdom men också för att jag inte har uppdaterat det som har hänt sedan jag började jobba igen.

Det som kan konstateras är dock att det blev en lyckad sommar i år igen med sommarlovsprogrammet. Vi skickade deltagare till Bergslagsspelens sommarläger, genomförde två simskolor på totalt 4 veckor (en i kommunens regi och ett med SAIK), två veckors fotbollsläger i samverkan med SAIK, två ridläger på Jan-Olsgården (ett med övernattning och ett dagläger), tre skogsvandringar med OK Järnbärarna, ett klotenläger med en övernattning, en utflykt till Finngården Rikkenstorp, ett sportläger, ett skaparläger, ett Game Camp och ett summercamp med ICA. Förutom kommunens samarbeten har även Junis och konstklubben haft öppen verksamhet i tre veckor vardera. Det har varit över 260 deltagare på aktiviteterna som genomförts i samverkan med kommunen plus alla de som deltagit i de öppna verksamheterna. Till Summer camp kom 100-200 barn under de två dagarna som det pågick. Fritidsguiderna har haft fullt upp med att få allt att flyta på under sommaren och har haft stor hjälp av feriepraktikanter och sommaranställda. Vi har haft utvärdering av sommarens aktiviteter och fastän det finns mycket som kan bli bättre så har vi ändå konstaterat att mycket var väldigt bra och det har varit både nöjda barn och nöjda föräldrar. Vi har haft styrgruppsmöte i Fritidsguide-projektet som börjar närma sig sitt slut och även genomfört den första delen av fritidsguideutbildningen för att utbilda nya ideella fritidsguider i kommunen där tanken är att de ska kunna ta över fritidsguidningen när projektet tar slut. Jag har även varit i Stockholm på ICA-förbundet tillsammans med Kopparhallen och Kopparbergs BK för att utvärdera summer camp och börja planera för nästa år. Varit på TIA-möte på Länsstyrelsen, BRÅ-möte, styrgruppsmöte för det nya projektet ITS som vi genomför med Lindesbergs kommun för att skapa praktikplatser för ungdomar på introduktionsprogrammet på Lindeskolan. Har också arbetat vidare med Låna en svensk, varit på Hälsosam på Länsstyrelsen, haft introduktion för projektledaren på ITS, varit på APT m.m.

 

Senast uppdaterad 2017-09-18

Prenumerera på nyheter från Ljusnarsbergs kommun

När du anger din e-postadress nedan och trycker på "OK" godkänner du att Ljusnarsbergs kommun genom leverantören Sitevision sparar din e-postadress i sitt register över e-postadresser dit nyheter från Ljusnarsbergs kommun skickas.

Ljusnarsbergs kommun

Ljusnarsbergs kommun
Gruvstugutorget 714 80 Kopparberg

Fax: 0580-71830

E-post: kommun@ljusnarsberg.se

Öppettider reception

(Telefon: 0580-805 10)

Måndag-fredag

Kl. 08.00-16.00
(lunchstängt mellan kl. 12.00-13-00)

Öppettider Polisen

Tisdagar kl. 09.00-15.00

Öppettider växel

(Telefon: 0580-805 00)

Måndag-torsdag
Kl. 08.00-16.30,
Fredag
08.00-16.00
Lunchstängt
12.00-13.00
Klämdag
10.00-12.00
Dag före helgdag
8.00-12.00