Ljusnarsbergs kommun
Ljusnarsbergs kommun

Ledningsgrupp, integrationsgrupp, kommunstyrelsen och möten

I måndags var jag och Linnea Hedkvist i folkhälsoteamet och pratade med ledningsgruppen om arbetet i nätverket för komplexa samhällsfrågor för att förbereda innan onsdagens presentation i kommunstyrelsen. Efter det träffades jag och näringslivsutvecklaren för att prata om aktivitetsplanen för integrationsstrategin. Jag var också utlånad av en tjej från Syrien genom Låna en svensk.

 

Tisdagen var intensiv med morgonmöte på vårdcentralen för att berätta om Projekt Norrsken och se hur vi kan samverka kring arbetet med asylsökande och nyanlända. Sedan höll jag i mötet med integrationsgruppen där vi pratade kring visionen i integrationsstrategin och hur vi kommer vidare med aktivitetsplanen. Sedan var jag utlånad av en man från Eritrea genom Låna en svensk och besökte efter det hantverksverksamheten för asylsökande killar som har startats upp för att se hur kommunen kan stödja dem. Sedan informerade jag kort på ABF för att till slut få lite tid att sitta på kontoret och svara på mail och kontakta olika aktörer inför sommarlovsaktiviteterna. Dagen avslutades med information på HVB-hemmet.

Hela onsdagen ägnades åt förberedelse och presentation på kommunstyrelsen om nätverket för komplexa samhällsfrågor då Bernard från SKL var i Kopparberg och lyssnade av och informerade. På torsdagen försökte jag ordna med de lösa trådarna inför sommarlovsprogrammet och fick hjälp av ÖLIF med vissa delar när det gäller möjligheterna med simskola och fotbollsträning. På eftermiddagen deltog jag på BRÅ och berättade lite om vad som görs i projektet och lyssnade av polisens lägesrapport och andra aktörers arbete.

På fredagen besökte jag Åsa, integrationskoordinator i projekt Norrsken i Lindesberg och pratade med henne och den nyanställda integrationsstrategen i Lindesberg, var intressant och roligt att prata med två som arbetar med samma saker som en själv. Väl uppe i Kopparberg på eftermiddagen försökte jag strukturera upp sommarlovsprogrammet och har jobbat nu under helgen för att få klart foldern. Väntar fortfarande på svar från några aktörer men imorgon måste allt vara klart så jag har tisdagen att få foldern översatt på först och främst engelska, arabiska och dari för att sedan kunna trycka foldern och dela ut den innan skolan slutar. Min ambition är att den även ska finnas digitalt på Tigrinja och Somaliska.

Senast uppdaterad 2016-05-29

Prenumerera på nyheter från Ljusnarsbergs kommun

När du anger din e-postadress nedan och trycker på "OK" godkänner du att Ljusnarsbergs kommun genom leverantören Sitevision sparar din e-postadress i sitt register över e-postadresser dit nyheter från Ljusnarsbergs kommun skickas.

Ljusnarsbergs kommun

Ljusnarsbergs kommun
Gruvstugutorget 714 80 Kopparberg

Fax: 0580-71830

E-post: kommun@ljusnarsberg.se

Öppettider reception

(Telefon: 0580-805 10)

Måndag-fredag

Kl. 08.00-16.00
(lunchstängt mellan kl. 12.00-13-00)

Öppettider Polisen

Tisdagar kl. 09.00-15.00

Öppettider växel

(Telefon: 0580-805 00)

Måndag-torsdag
Kl. 08.00-16.30,
Fredag
08.00-16.00
Lunchstängt
12.00-13.00
Klämdag
10.00-12.00
Dag före helgdag
8.00-12.00