Ljusnarsbergs kommun
Ljusnarsbergs kommun

Frukostmöte, behovsanalys och aktivitetsidéer

Det har varit en väldigt intressant vecka med blandat innehåll. Mycket tid har ägnats åt att fastställa inbjudan till integrationsdagen och sprida den till olika aktörer.

I måndags var det möte med ABF i Lindesberg för att prata om planer att starta upp Sportotek/Fritidsbank i Kopparberg där sport- och fritidsutrustning ska finnas att låna för att öka möjligheterna för sport- och fritidsaktivitet hos flera målgrupper. Vi pratade även om möjligheterna att öppna en filial till socialt kooperativ som ska ha second hand och bland annat kunna erbjuda praktik och språkträning. I tisdags presenterade jag projekt Norrsken och informerade om integrationsdagen och initiativet Låna en svensk på företagsfrukosten. Vad NA skrev om företagsfrukosten går att läsa här: http://na.se/nyheter/ljusnarsberg/1.3729697-staltid-tandvard-och-integration-pa-frukostmotelänk till annan webbplats

Jag deltog även på möte med ÖLIF/Sisu om hur vi ska få fler flickor att idrotta, kom upp många intressanta idéer som jag hoppas tas vara på. Jag hade också planeringsmöte med Junis om sommarlovsaktiviteter, det kommer bli en fullspäckad sommar med aktiviteter, jätteroligt! Onsdagen och torsdagen ägnades åt förberedelse, genomförande och efterarbete av fokusgruppsintervju på ABF med asylsökande och nyanlända. Vi delade upp i språkgrupperna arabiska, persiska och engelska och alla diskuterade olika frågor kring hur de upplever Ljusnarsberg, vilka behov som blir tillfredsställda och vad som kan förbättras. Många intressanta perspektiv som jag ska ta med i min presentation på integrationsdagen. Det roliga är att mycket av det som är behov av är saker som vi kommer att sätta igång så det känns jättebra!

Idag hade jag och näringslivsutvecklaren möte med Finngården Rikkenstorp som har idéer kring aktiviteter för asylsökande och nyanlända på sin gård. Vi ska jobba vidare med samarbete och behovsanalys för att kunna påbörja aktiviteter, ska bli spännande! Veckan avslutades med möte med integrationsgruppen där jag informerade om integrationsdagen och låna en svensk. Annars har tid ägnats åt att förbereda inför nästa vecka med nya möten och konferens samt läsa in mig på olika material.

Senast uppdaterad 2016-04-25

Prenumerera på nyheter från Ljusnarsbergs kommun

När du anger din e-postadress nedan och trycker på "OK" godkänner du att Ljusnarsbergs kommun genom leverantören Sitevision sparar din e-postadress i sitt register över e-postadresser dit nyheter från Ljusnarsbergs kommun skickas.

Ljusnarsbergs kommun

Ljusnarsbergs kommun
Gruvstugutorget 714 80 Kopparberg

Fax: 0580-71830

E-post: kommun@ljusnarsberg.se

Öppettider reception

(Telefon: 0580-805 10)

Måndag-fredag

Kl. 08.00-16.00
(lunchstängt mellan kl. 12.00-13-00)

Öppettider Polisen

Tisdagar kl. 09.00-15.00

Öppettider växel

(Telefon: 0580-805 00)

Måndag-torsdag
Kl. 08.00-16.30,
Fredag
08.00-16.00
Lunchstängt
12.00-13.00
Klämdag
10.00-12.00
Dag före helgdag
8.00-12.00