Ljusnarsbergs kommun
Ljusnarsbergs kommun

Fokus jämställdhet

Veckan inleddes med arbete med metodmaterialet i projekt Fokus Jämställdhet och redigering av handlingsplanen för integration.

Jag hade introduktion med den nya fritidsguiden och på eftermiddagen var det styrgruppsmöte med projekt Fritidsguide. Vi pratade bland annat om vad som har gjorts i projektet och att det finns behov av att ordna med simning och föreningsutbildning.

På tisdagen gick jag och Noorullah igenom mallen för workshopupplägget och på eftermiddagen deltog vi i utbildning kring integration och jämställdhet i Vivalla och utbildningen bekräftade att vi är på rätt väg när det gäller metodmaterialet. Efter det åkte jag till Frövi för att gå på upplevelsevandringen ”Det kunde vara du” om att fly som Frövi församling anordnar och som jag tänkt anordna i Kopparberg. En verkligen stark upplevelse som jag verkligen hoppas vi får till i Kopparberg, väntar på besked från skolan för att kunna gå vidare med det projektet. Jag pratade med Isabell Ramberg som är ansvarig kring arrangerandet i Frövi och vad man behöver tänka på.

På onsdagen hade jag kontakt med lite olika aktörer och hade möte med fritidsguiderna som sedan också blev intervjuade av NA. Här kan ni läsa det reportaget: http://www.na.se/orebro-lan/ljusnarsberg/nyanstallda-fritidsguider-ska-oka-delaktigheten-i-samhalletlänk till annan webbplats På torsdagen var jag i Örebro på det första TIA-nätverket som Länsstyrelsen anordnar kring tidiga insatser för asylsökande.

Veckan avslutades med möte i Örebro med Noorullah och mobila asylteamet där vi gick igenom vårt workshopupplägg där teamet fick testa en av övningarna vilket var väldigt spännande och vi diskuterade hur mobila asylteamet kan hjälpa till i arbetet och vilka mer som skulle kunna vara resurser. På eftermiddagen träffade vi Tomas Wetterberg på Länsstyrelsen som arbetar med det jämställdhetspolitiska målet ”mäns våld mot kvinnor ska upphöra”. Han var också väldigt positiv till projektet och vill väldigt gärna vara en del i arbetet och ska också titta på vilka mer som skulle kunna vara resurser så det känns väldigt bra att få hjälp från olika håll och göra något riktigt bra tillsammans.


Senast uppdaterad 2017-01-28

Prenumerera på nyheter från Ljusnarsbergs kommun

När du anger din e-postadress nedan och trycker på "OK" godkänner du att Ljusnarsbergs kommun genom leverantören Sitevision sparar din e-postadress i sitt register över e-postadresser dit nyheter från Ljusnarsbergs kommun skickas.

Ljusnarsbergs kommun

Ljusnarsbergs kommun
Gruvstugutorget 714 80 Kopparberg

Fax: 0580-71830

E-post: kommun@ljusnarsberg.se

Öppettider reception

(Telefon: 0580-805 10)

Måndag-fredag

Kl. 08.00-16.00
(lunchstängt mellan kl. 12.00-13-00)

Öppettider Polisen

Tisdagar kl. 09.00-15.00

Öppettider växel

(Telefon: 0580-805 00)

Måndag-torsdag
Kl. 08.00-16.30,
Fredag
08.00-16.00
Lunchstängt
12.00-13.00
Klämdag
10.00-12.00
Dag före helgdag
8.00-12.00