Ljusnarsbergs kommun
Ljusnarsbergs kommun

Fler besök och möten

Veckan har ägnats åt att träffa flera aktörer som antingen redan har verksamhet eller som har idéer och vill starta verksamhet riktat till asylsökande och nyanlända.

Hela tisdagen var min praktikant Ali med mig och fick följa med på olika möten och vi gick också igenom hans förslag kring vad som är viktigt att göra utifrån hans erfarenheter som nyanländ.

Jag presenterade mig på ABF:s språkcafé och det kom upp många intressanta tankar som vi ska ta vidare på fokusgruppsintervju nästa vecka inför min behovsanalys. Jag träffade två olika kvinnor som vill starta upp verksamhet, en inom entreprenörskap och en inom konst och kultur. Det finns goda förutsättningar till att samverka kring ett gemensamt projekt där vi har samma mål men olika målgrupper och olika verksamheter, ska bli spännande att se om vi får ihop det!

Jag besökte Röda Korsets verksamhet för asylsökande kvinnor och pratade med en kvinna om hur det var att bo på asylboendet i Ställdalen och vilka behov som finns, alltid lika intressant att få de verkliga berättelserna och arbeta för en bättre tillvaro och god integrering i det svenska samhället. Jag gjorde en snabb tur till Junis verksamhet i Bångbro för att se lokalerna och kolla vad som går att göra i sommar. Min tanke är att det ska finnas aktiviteter för barn och unga hela sommaren i Bångbro, Ställdalen och Kopparberg där olika aktörer kan samverka för att få ett program med olika aktiviteter riktat till olika målgrupper. Har samtalat med fritidsledare för att få in fritidsgården i planeringen och få koll på tiderna i Ljusnarshallen då det är en stor efterfrågan på att få utöva olika sporter.

Jag har också arbetat med planeringen inför integrationsdagen och haft möte med Migrationsverket och Arbetsförmedlingen tillsammans med näringslivsutvecklaren, inbjudan kommer att skickas ut nästa vecka. Jag har också påbörjat rekryteringen av svenskar att låna ut till projektet ”Låna en svensk” som vi ska köra i maj på biblioteket. Jag är så glad över den positiva responsen som jag har fått av mina kollegor på kommunhuset som gärna ställer upp på att bli utlånade :) Fastän det har varit en kort vecka så har det varit långa dagar så nu ska det bli skönt att ta lite helg!


Senast uppdaterad 2016-04-03

Prenumerera på nyheter från Ljusnarsbergs kommun

När du anger din e-postadress nedan och trycker på "OK" godkänner du att Ljusnarsbergs kommun genom leverantören Sitevision sparar din e-postadress i sitt register över e-postadresser dit nyheter från Ljusnarsbergs kommun skickas.

Ljusnarsbergs kommun

Ljusnarsbergs kommun
Gruvstugutorget 714 80 Kopparberg

Fax: 0580-71830

E-post: kommun@ljusnarsberg.se

Öppettider reception

(Telefon: 0580-805 10)

Måndag-fredag

Kl. 08.00-16.00
(lunchstängt mellan kl. 12.00-13-00)

Öppettider Polisen

Tisdagar kl. 09.00-15.00

Öppettider växel

(Telefon: 0580-805 00)

Måndag-torsdag
Kl. 08.00-16.30,
Fredag
08.00-16.00
Lunchstängt
12.00-13.00
Klämdag
10.00-12.00
Dag före helgdag
8.00-12.00