Ljusnarsbergs kommun
Ljusnarsbergs kommun

Aktiviteter, skolan och Länsstyrelsen

Veckan började med att förbereda inför presentationen för lärarna om mitt förslag kring temadagar om flykt och integration.

Sedan arbetade jag med lite grundplanering inför årets sommarlovsaktiviteter och svarade på mail. Hela eftermiddagen ägnades åt fritidsguideprojektet med möte med fritidsguiderna och sedan styrgruppsmöte med Jonas från ÖLIF där vi gick igenom sportlovet och hur arbetet har gått och vad som behövs göras. De har gjort kartläggning på 267 personers intressen och detta ska sättas in i grafer så vi får en tydlig överblick över vilka intressen som är störst och delas av många och hur fördelningen ser ut mellan pojkar och flickor. De ska också förbereda inför nätverksträffen den 16 mars och redan nu börja planera inför påsklovet och sommarlovet så att vi har bra program. Vi ska försöka få till en grupp av barn och ungdomar som kan ge förslag på vad de vill ska hända på loven. De ska också börja ordentligt med fritidsguidningen och målet är att de under mars ska ha guidat 100 st till olika aktiviteter. Vi pratade om simning, gym, fotboll, volleyboll, basket, kampsport, musikverksamhet, ridning m.m. Det kommer att bli en hel del aktiviteter som vi kan sätta igång om allt går som det ska. På tisdagen gjorde jag min sista mailförfrågan för att kunna rekrytera till Låna en svensk. Jag och Amer var på Kyrkbacksskolan och presenterade vårt förslag kring temadagar för skolans elever årskurs 7-9. Det blev en intressant diskussion med ett nytt uppdrag för fritidsguiderna att hålla i lite organiserade rastaktiviteter för årskurs 3-5. Jag hoppas nu att lärarna kan enas kring några veckor då vi kan ha temadagarna så att vi kan sätta igång med planering och genomförande. Jag och Noorullah pratade om jämställdhetsprojektet och planerade aktiviteter för asylsökande som vi ska starta igång, svenskaträning och samhällsorientering i olika grupper på Lärcentrum. Vi var och tittade i lokalen för att se vad som är möjligt. Ska bli jättekul att äntligen ordna med konkreta aktiviteter. På onsdagen var jag på Länsstyrelsen på kommunnätverk och länsnätverk och fick den senaste informationen från myndigheter och lägesrapport från kommunerna. Många som är intresserade av jämställdhetsprojektet och jag fick kontakt med en man som arbetar i Örebro med samhällsorientering bland annat som gärna samarbetade i projektet utifrån ett pedagogiskt perspektiv, spännande! På torsdagen arbetade jag hemma med jämställdhetsmaterialet och var på möte med ABF i Örebro angående samarbete kring kooperativ och Fritidsbank. På fredagen var jag och Noorullah i Lindesberg och träffade det mobila asylteamet för att gå igenom deras arbete med kapitel 7 om hälsa i jämställdhetsmaterialet. Mycket bra möte med intressanta diskussioner. I övrigt har det varit att svara på mail och ordna inför tisdagens turismmöte med Region Örebro.


Senast uppdaterad 2017-03-16

Prenumerera på nyheter från Ljusnarsbergs kommun

När du anger din e-postadress nedan och trycker på "OK" godkänner du att Ljusnarsbergs kommun genom leverantören Sitevision sparar din e-postadress i sitt register över e-postadresser dit nyheter från Ljusnarsbergs kommun skickas.

Ljusnarsbergs kommun

Ljusnarsbergs kommun
Gruvstugutorget 714 80 Kopparberg

Fax: 0580-71830

E-post: kommun@ljusnarsberg.se

Öppettider reception

(Telefon: 0580-805 10)

Måndag-fredag

Kl. 08.00-16.00
(lunchstängt mellan kl. 12.00-13-00)

Öppettider Polisen

Tisdagar kl. 09.00-15.00

Öppettider växel

(Telefon: 0580-805 00)

Måndag-torsdag
Kl. 08.00-16.30,
Fredag
08.00-16.00
Lunchstängt
12.00-13.00
Klämdag
10.00-12.00
Dag före helgdag
8.00-12.00